Μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε..

Λαογραφικό Μουσείο Βισταγής

Πώς ήταν η καθημερινότητα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα; Πως ζούσαν οι άνθρωποι χωρίς την σημερινές ανέσεις; Ποιοί ήταν οι ευρηματικοί τρόποι για να κάνουν την ζωή τους ευκολότερη;

Επισκεφτείτε το λαογραφικό μουσείο του χωριού μας, το οποίο αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του παλαιού με τον σύγχρονο κόσμο..

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εργαστήριο Κατασκευής Κεραμικών

• Σύντομο βιογραφικό
Το όνομά μου είναι Γιώργος Βαρδαξής και κατάγομαι από μια μακρά οικογενειακή παράδοση κεραμιστών η οποία ξεκίνησε στο Τσανάκαλε της Μικράς Ασίας. Η εμπειρία μας στη κεραμική φτάνει αισίως στα 30 χρόνια καθώς συνεχίζουμε μια παράδοση έξι γενεών με τη σύζυγό μου και τα τρία μας παιδιά. Κεραμικά του Παππού Μακάριου Βαρδαξή και του Πατέρα Διογένη Βαρδαξή βρίσκονται στα λαογραφικά μουσεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
• Τεχνική
Στις αποκλειστικά χειροποίητες διαδικασίες μας, χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνικές, κυρίως όμως την Βυζαντινή τεχνική SGRAFITO (εγχάρακτος μπαντανάς) σε αποχρώσεις της Μεσογείου (τυρκουάζ χαλκού και μπλε κοβαλτίου). Τα περισσότερα από τα κεραμικά μας (Φόρμες, διακοσμητικά πιάτα, πλάκες και πλακάκια) φτιάχνονται στο τροχό και διακοσμούνται χωριστά. Πιο συγκεκριμένα οι πλάκες και τα πλακάκια εφαρμόζονται σε τοίχους εσωτερικούς και εξωτερικούς, μπάνια ,κολώνες, τζάκια, καθρέφτες, τραπέζια, και άλλες πιο ιδιόμορφες κατασκευές.
• Εκθέσεις
Από το 1986 συμμετέχουμε σε διάφορες εκθέσεις όπως η «ΡΟΤΑ», η έκθεση «Α-Ω», καθώς και στις διεθνής εκθέσεις «TENDENCE» και «ABIENDE» στη Γερμανία. Έργα μας βρίσκονται σε πολλά ελληνικά νησιά όπως Ρόδος, Σαντορίνη, Κρήτη, Πάρο, Μύκονο, Λευκάδα, Κέρκυρα, καθώς και στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, σε συγκεκριμένα καταστήματα.
Έργα μας επίσης βρίσκονται στην Αυστραλία, τη Νέα Υόρκη, τον Καναδά, το Λίβανο, το Ντουμπάι, την Φρανκφούρτη, τη Μαγιόρκα, σε gallery, καταστήματα και ατομικές συλλογές. Ακόμη, έχουμε συνεργαστεί με διακοσμητές και ιδιώτες σε σπίτια, εστιατόρια καθώς και με εκκλησίες στο Άγιο Όρος σε ειδικά Βυζαντινά μοτίβα.
Επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω

Συχνές Ερωτήσεις

Το Λαογραφικό Μουσείο Βισταγής είναι πάντα διαθέσιμο προς επίσκεψη, αρκεί μας ενημερώσει μερικές ώρες πριν για την άφιξή σας.

Το εργαστήριο κατασκευής κεραμικών “Ceramics Vardaxis”, δύναται να φιλοξενήσει επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντα την τέχνη του κεραμοποιού, καθώς υπάρχουν τμήματα εκμάθησης για όσουν θέλουν να τη μάθουν σε βάθος. Περισσότερες πληροφορίες στα στοιχεία επικοινωνίας.